Zaalhuur

Jouw event op de meest unieke locatie van Mechelen

Kunsten­cen­trum nona beschikt over heel wat troeven om alle corporate events, meetings, congressen of privéfeesten een extra touch te geven. Er zijn twee gebouwen in het histori­sche centrum van Mechelen – respec­tie­ve­lijk in de Begijnen­straat 27 en 19. Elk pand heeft een uitgesproken karakter.

(c) kunstencentrum nona

gouden zaal

De voorma­lige drukkerij in hart van de Mechelse binnen­stad rijpte de voorbije jaren tot een kunstparel: de gouden zaal. Vooral de reliëfs van kunste­naar Nick Ervinck en de geïnte­greerde histori­sche elementen door de makers van ONBETAAL­BAAR geven het gebouw een aparte feel. De theater­zaal is een state-of-the-art blackbox met een inschuif­bare tribune en een leeg speelvlak. Het forum dat aan de theater­zaal grenst, is een lichtrijke ruimte die soepel in te richten is. De inkomruimte-annex-bar hebben letter­lijk een gouden look.

oude zaal

De roots van de oude zaal gaan terug tot in de 16e eeuw toen ze nog als patriciërswoning fungeerde. Begin jaren 1990 werd het oude gebouw klaarge­stoomd in functie van voorstel­lingen en concerten. Daarvoor gebruikt kunsten­cen­trum nona ze vandaag nog steeds. Samen met de bar en de foyer aan de straat­kant straalt het geheel een gezellige charme en huiselijk­heid uit.

(c) Lavinia Wouters
(c) Stijn Van Bosstraeten
(c) kunstencentrum nona
(c) Kurt Rosiers

Welke zaal kiezen?

Je kiest voor de gouden zaal als jouw event mag baden in een strak en hedendaags design met artistieke accenten. Het forum in dit gebouw is bij uitstek ook geschikt als vergader­ruimte of locatie voor break-outses­sies. Je kiest daaren­tegen voor de oude zaal als je jouw event met een vleugje authen­ti­ci­teit en veel warmte wil associëren.