Je
bezoek

Locatie

Kunstencentrum nona beschikt in de Begijnenstraat, Mechelen over twee volwaardige zalen met een meer dan uitgesproken karakter. Beide worden intensief gebruikt voor concerten, voorstellingen, installaties en residenties. Als de zalen niet gebruikt worden voor artistieke doeleinden, dan is zaalhuur doorgaans mogelijk (zie ook ‘Zaalhuur’).

Bereikbaarheid

Onze zalen (Begijnenstraat 19 en 27) en kantoor (Begijnenstraat 21) liggen in het hart van de Mechelse binnenstad. We moedigen je aan om – wanneer mogelijk – onze evenementen te voet, met de fiets of het openbare vervoer te bezoeken.

Trein

Station Mechelen-Nekkerspoel bevindt zich op slechts 12 minuten wandelen van nona. Tussen het hoofdstation van Mechelen en nona is het gemiddeld 17 minuten wandelen. Te lang voor jou? Overweeg dan om een groene fiets van Mobit, een Blue-bike of een on-demand step van Hoppy te huren. Alle info hierover vind je online.

Auto

Kom je met de auto? Vertrek dan zeker op tijd. Een parkeerplaats vinden kan op sommige dagen moeilijk zijn. De Begijnenstraat is niet toegankelijk voor wagens zonder vergunning. Parkeer aan één van de randparkings zoals Zandpoortvest (vanaf 20 u gratis), Keerdok of Parking Tinel en wandel naar nona om een lange wachtrij aan één van de centrumparkings (Kathedraal, Grote Markt, Parking Center of Lamot) te vermijden.

Fiets

Tegenover de Begijnenstraat, aan de Sint- Romboutstoren, vind je een uitgebreide fietsenstalling. Zo houden we onze smalle straat toegankelijk voor plaatselijk verkeer.

Shopping Shuttle in het weekend (tijdelijk)

De gratis Shopping Shuttle rijdt op enkele weekdagen en in het weekend, op vrijdag en zaterdag tot 00:00 's nachts. Dit proefproject loopt van 14 februari tot 30 juni 2024, waarna de werking door Stad Mechelen wordt geëvalueerd. 
- woensdag van 13:00 – 19:00
- vrijdag van 13:00 – 00:00
- zaterdag van 09:00 – 00:00
- koopzondag van 13:00 – 18:00

Toegankelijkheid

Beide zalen van kunstencentrum nona zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Meld je komst op voorhand, wij zorgen dan graag voor de gewenste ondersteuning. Zie je of hoor je niet (goed)? Laat het ons op voorhand weten en dan doen wij ons uiterste best om je bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Kunstencentrum nona is partner van de European Disability Card (zie ook ‘European Disability Card’).