Hendrik Lasure – elektronica, toetsen
Thijs Troch – elektronica, gitaar, toetsen
Elias Devoldere – drums, elektronica
Simon Plancke – drums, elektronica
website De Koffie Van Morgen
Engagement, het is geen vies woord meer. Ook niet binnen de geïmproviseerde muziek. Le Ravage d’Ali Baba is een project van De Koffie Van Morgen, een creatief platform rond de Brusselse drummer en vormgever Simon Plancke. Dit nieuwe kwartet uit de zogenaamde “New Wave of Belgian Jazz” kaart de wantoestanden in de vluchtelingenkampen van Noord-Frankrijk en Brussel aan.
Hendrik Lasure – elektronica, toetsen
Thijs Troch – elektronica, gitaar, toetsen
Elias Devoldere – drums, elektronica
Simon Plancke – drums, elektronica
website De Koffie Van Morgen
Inzamelactie!
Samen met De Koffie Van Morgen en Jazzlab organiseren wij voor vzw Humain een inzamelingsactie voor de vele vluchtelingen die op dit moment in vluchtelingenkampen in Duinkerke en Brussel verblijven.
Met de koude wintermaanden in aantocht rekenen wij op jouw warm hart! Rommel eens op zolder, vraag rond bij buren en familie en breng degelijke winterspullen die jij kan missen binnen bij nona.
We zijn specifiek op zoek naar slaapzakken, dekens en tenten, uiteraard in goede staat!
Hoe werkt het? Simpel: doneer je spullen tot en met 15 december bij ons in de Begijnenstraat 21. Je kan bij ons terecht tijdens de kantooruren (9-17 uur) of tijdens alle concerten/voorstellingen vanaf 19.30 uur. Wil je liever financieel steunen? Schrijf dan een bedrag over op BE19 7360 2301 2912.
Noodzaak
Naast initiatiefnemer Plancke zijn er Hendrik Lasure, Thijs Troch en Elias Devoldere, een deel van de jonge garde die we kennen van ronkende namen als SCHNTZL, het An Pierlé Quartet, Kabas, Nordmann en Hypochristmutreefuzz. Met hun concerten willen ze de verhalen van de mensen in de kampen dichter bij het publiek brengen, vanuit een noodzaak die door Nina Simone treffend werd geformuleerd als "You can't help it. An artist's duty, as far as I'm concerned, is to reflect the times."
Verhaal centraal
De muzikanten trokken samen naar de vluchtelingenkampen van Duinkerke, Calais, Zeebrugge en Brussel en verzamelden er een reeks fieldrecordings. Die samples bevatten verhalen van mensen op de vlucht en vormen de basis waarrond ze musiceren. Toetsen, elektronica en drums zijn de basisbestanddelen van een melange die talloze kleuren en vormen aanneemt. Centraal staat altijd het verhaal: daarbinnen verbinden de makers hun artistieke ambities en sociale bekommernissen.