partner
worden?

Wat doet JazzLab?

JazzLab ondersteunt al drie decennia de jazzscene in zijn volle breedte. Een scene die geen tekenen van vermoeidheid vertoont, maar zich constant vernieuwt, met enkele jaren geleden zelfs een opvallende groeispurt die men de 'New Wave of Belgian jazz' is gaan noemen. Hoewel JazzLab deze artiesten, waaronder Lander Gyselinck, Melanie De Biasio, schntzl, Steiger en vele anderen van bij het begin een duw in de rug gegeven heeft, beperken we ons niet tot trends of hypes, maar volgen kwaliteit overal waar die opduikt.

We helpen producties tot stand komen, bieden residenties aan artiesten aan en smeden samenwerkingen met kunsten- en cultuurcentra om jazz in de beste omstandigheden te laten groeien en bloeien. Maar bovenal bieden we de artiesten tournees aan. En daar komen onze partnerzalen in het vizier!

aki (c) Geert Vandepoele
The Milk Factory (c) Anton Coene

De JazzLab-partners

Wil je als organisator je schouders op duurzame wijze onder de bruisende Belgische jazzscene zetten, dan is een partnerschap met JazzLab iets voor jou. Jazzmusici repeteren en creëren dat het een lieve lust is, maar willen hun werk vooral live aan een publiek tonen. Daarom toert JazzLab elk jaar met 7 à 9 van de opmerkelijkste projecten uit het Belgische landschap.

Het concertcircuit van JazzLab breidt zich voortdurend uit met cultuur- en gemeenschapscentra en andere concertzalen in Vlaanderen en Brussel, om jazz aan een zo ruim mogelijk publiek in de best mogelijke omstandigheden te presenteren. JazzLab plaatst zich resoluut als hefboom tussen de artiesten en de zalen. We ijveren voor correcte gages voor de muzikanten én voor aantrekkelijke programma’s en presentatie voor de podia. We kunnen het niet genoeg benadrukken: jazz naar een ruim publiek brengen kan een werk van lange adem zijn, maar het beloont degene die de inspanning doet met de meest intense belevingen die je op een podium kan meemaken!

Werkwijze

Wat JazzLab de partnerpodia biedt:

* Een uitgelezen selectie van de interessantste jazzgroepen van het moment
* Promotie: halfjaarlijkse seizoensbrochures, promotie via social media-kanalen, intensieve perswerking
* Eenvoudige administratie: Contracten? Planning & productie? Technische fiches? Het gebeurt allemaal door ons! Hierbij nemen we geen commissie op uitkoopsommen, wat een zaal betaalt, gaat integraal naar de artiest!
* Programmateksten, foto- en videomateriaal: je krijgt van ons alle info voor de bekendmaking van de concerten aan je publiek.

Interesse om onze concerten op te nemen in je programmatie? We vertellen je er graag meer over.

Jazzlab
tel. 0487 62 07 20 / mik(at)jazzlab.be

The Free Orleans Rebel Band (c) Geert Vandepoele