European
Jazz
Conference
2024
Ghent

European Jazz Conference 2024

Van 12 tot 15 september 2024 halen VI.BE, JazzLab, Ha Concerts en Europe Jazz Network de prestigieuze tiende European Jazz Conference naar Gent. Naast netwerksessies, keynotes en panels is EJC ook een uitgelezen kans voor de Belgische jazzartiesten van het moment om zich te tonen, zowel aan internationale jazzprofessionals als Belgische liefhebbers.

Naast het officiële programma, wordt Gent tijdens EJC één grote feeststad met concerten voor iedereen :

Donderdag 12.09
In de stad (gratis): 

23:00 Karen Willems 'Terre Sol Four' - Hot Club Gent
23:00 Fnussjen - Club Telex
23:00 Camille-Alban Spreng’s Odil - Trefpunt 
23:30 Le Monde Merveilleux de Pépito - Missy Sippy
23:30 Black Flower - Bar Lume 


Vrijdag 13.09
Ha Concerts
21:00 Deuren
21:30 GINGERBLACKGINGER
22:15 Julien Tassin Quartet


In de stad (gratis):
23:00 Under The Reefs Orchestra - Hot Club Gent
23:00 MDCIII - Club Telex
23:00 Vitja Pauwels' Early Life Forms - Trefpunt Concertzaal
23:30 Nabou - Missy Sippy
23:30 Aleph Quintet- Bar Lume

Zaterdag 14.09

Muziekclub Wintercircus
20:00 schntzl - 360° Sound Première - voorstelling nieuwe plaat

Ha Concerts
20:15 Deuren
21:00 De Beren Gieren
21:45 Stéphane Galland & The Rhythm Hunters
 

Op 12 en 13 september vindt er ook een young curators-programma plaats in De Centrale.

Officieel conferentieprogramma 

Naast showcaseconcerten bestaat het programma van EJC uit een ledendag op donderdag en een reeks panels, discussiegroepen en keynotes op vrijdag en zaterdag. Het hoofdthema is ‘Tomorrow Comes Today’. Subthema’s zijn daarbij onder meer: een duurzame toekomst, het potentieel van AI, tewerkstelling in de jazz, inclusie over de generaties heen en storytelling naar een jong publiek. Op zondag sluit EJC af met culturele tours en pianoconcerten door de stad.

Tickets en meer info over het officiële EJC-programma zijn te vinden bij Belgium Booms

European Jazz Conference 2024 is een organisatie van VI.BE, JazzLab, Ha Concerts en Europe Jazz Network, met de steun van Creative Europe, Bijloke Muziekcentrum, Europe Jazz Network, Stad Gent, Vlaamse Gemeenschap, Lotto, Sabam for Culture, PlayRight, Fédération Wallonie-Bruxelles, Wallonie-Bruxelles Musiques, Museact, Belgium Booms, VIERNULVIER Gent, DEMOCRAZY, Gent Jazz & Omer.

 

 

Europe Jazz Network (EJN)


Het Europe Jazz Network zet zich in voor hedendaagse jazz en geïmproviseerde muziek met een Europees perspectief. Intussen telt het netwerk bijna 200 leden – festivals, clubs, concertorganisaties, promotoren, nationale organisaties en meer. De missie van EJN is om de identiteit en diversiteit van jazz in Europa te verstevigen en het bewustzijn te verbreden dat dit vitale muziekgenre een grote culturele, educatieve en gemeenschapsvormende kracht in zich heeft. Daarnaast creëert EJN een internationaal netwerk, stimuleert het samenwerkingen en moedigt het zijn leden aan om voldoende aandacht te besteden aan Europese muzikanten en hun werk. Een kernactiviteit is het jaarlijks organiseren van de European Jazz Conference, die in 2024 plaatsvindt in Gent, met o.m. JazzLab als co-organisator!

Donder (c) Geert Vandepoele

“Dit is prachtig nieuws! Onze stad heeft een inspirerende jazzgeschiedenis en telt vandaag een enorme poule aan muzikanten die het experiment niet schuwen. De ogen van de hele jazzwereld zullen op Gent gericht zijn tijdens deze conferentie.” – Sami Souguir, schepen van cultuur Stad Gent