Belgium
Booms
(c) Olympe Tits

Belgium Booms (VI.BE) en JazzLab organiseren een gloednieuw, uitgebreid internationaal bezoekersprogramma tijdens Jazz Brugge 2023! De gekende formule van de Belgian Jazz meeting krijgt zo een update.

De Belgian Jazz Meeting vond vroeger elke twee jaar plaats als een opzichzelfstaand event. Belgium Booms en JazzLab steken het gekende concept in een nieuw jasje: voortaan wordt jaarlijks via een internationaal bezoekersprogramma ‘ingebroken’ op een bestaand, gerenommeerd jazz event. Daarvoor worden pro’s uit de brede internationale jazzscene nog steeds uitgenodigd om onze lokale scene te verkennen, en zo het internationaal netwerken te vergemakkelijken. Minimum 4 Belgische bands krijgen een volwaardige plek op het festival en selecteren samen met de organisatoren een beperkte, zorgvuldig uitgekozen groep van internationale pro’s die hun optreden bijwonen en met wie ze intensief kunnen netwerken.

First stop van dit gloednieuwe jaarlijks concept: Jazz Brugge (17-19 november 2023)! Dat gelauwerde festival neemt vijf bands op in het programma die gekozen werden door een internationale groep van experten: Grand Picture Palace, GOING, Vitja Pauwels (foto), Echoes of Zoo en Lucid Lucia.

Meer informatie over Belgium Booms vind je intussen op de website.