(c) Monday Agbonzee Jr.
(c) Monday Agbonzee Jr.

SPEELDATA

18 januari 2024 20.00 uur
Begijnenstraat 27
2800 | Mechelen
kunstencentrum nona - gouden zaal
Bodem + Kaijin Kaiwa + Jürgen Augusteyns
MOKUHI SONORITIES LABEL NIGHT

Bodem + Kaijin
Kaiwa + Jürgen
Augusteyns

MOKUHI SONORITIES LABEL NIGHT

Het nieuwe muzieklabel MOKUHI Sonorities staat voor avontuurlijk samenspel met de nadruk op improvisatie en instant composition, met in de kern steeds een sterk muzikaal verhaal. Dat is ook wat drie verschillende concerten zullen laten horen.

JÜRGEN AUGUSTEYNS [20:00-20:30]

Geïnspireerd door gitaristen en bands als Loren Connors, Sir Richard Bishop, Oren Ambarchi en Six Organs of Admittance, gaat Jürgen Augusteyns op zoek naar een eigen muzikaal universum, waarbij hij het experiment niet schuwt. Op zijn eerste release voor MOKUHI Sonorities, maken abstractie en dissonantie terug plaats voor harmonie en duidelijk afgelijnde thema’s. The King of Torpor is een zoektocht naar heling en troost in een wereld van te veel, te luid, te snel. Omdat het moet. Op ons podium speelt hij solo en in duo met Rodrigo Fuentealba (Golden Hours, Manngold).

KAIJIN KAIWA [20:45-21:30]

Kaijin Kaiwa is een nieuw duo van Sjoerd Bruil (Kaset Hitam, Millionaire, Dez Mona, Mauro) en Nicolas Rombouts (SPOOK, Matt Watts, Studio Caporal). Hun eerste duo-improvisatie vond plaats in de platenwinkel Morbus Gravis van Fré De Vos (RIP). Sindsdien ontmoetten ze elkaar geregeld voor impro-sessies. De basis bestaat uit rijke en subtiele noise-tapijten die aan flarden worden gescheurd door dreigende én funky gitaarriffs. Debuutalbum Master of the Universe verschijnt in 2024 op MOKUHI.

BODEM [21:45-22:30]

Bodem verenigt drie muzikanten met een grote gevoeligheid voor klank en een focus op het collectieve. Het trio combineert het harmonische van veel Scandinavische jazz (Christian Wallumrød, Skúli Sverrisson, ...) met de potige energie van de Chicago-scene. Vanuit een gedeelde methode spelen ze de composities van Adia Vanheerentals, die een perfecte balans hebben van catchy, lyrische melodieën en abstracte soundscapes. Anke Verslype gooit op dit moment ook hoge ogen met haar eigen band aki (BRAND! 2022), terwijl je Willem Malfliet kan kennen van o.a. ONZIN en zijn eigen groep WOOLVS.

 

 

BODEM
saxen en composities: Adia Vanheerentals • gitaar: Willem Malfliet • drums: Anke Verslype

KAIJIN KAIWA
elektrische gitaar: Sjoerd Bruil • elektrische bas: Nicolas Rombouts

JÜRGEN AUGUSTEYNS
elektrische gitaar: Jürgen Augusteyns, Rodrigo Fuentealba

Jürgen Augusteyns