SPEELDATA

17 oktober 2024 20.30 uur
Begijnenstraat 27
2800 | Mechelen
kunstencentrum nona - gouden zaal
Massot/ Florizoone/ Horbaczewski

Massot/
Florizoone/
Horbaczewski

Ze kennen elkaar maar al te goed, Marine Horbaczewski, Michel Massot en Tuur Florizoone. Stuk voor stuk zijn ze meesters op hun instrument en kampioenen van de verbeelding, maar samen - en dat al bijna 20 jaar lang - zijn ze gewoon één. Niets is immers wat het lijkt bij dit gezelschap. De souplesse waarmee ze ronddraaien als een perfect geoliede wielerploeg, de melodische elegantie van de composities en de gemillimeterde precisie waarmee alles zijn plaats krijgt, blijft verrassen en inspireren.

Ze laveren van Nino Rota-achtige weemoed naar zangerige elegantie, walsen lichtvoetig en flirten met jazz, tango en hedendaags klassiek. In gedachten passeren olifanten en muizen, vrolijke prinsen, weemoedige prinsessen en overwerkte ambtenaren over de catwalk. Na een paar trio-albums en samenwerkingen als Secrets (met sopraan Claron McFadden), en Florizoone’s pakkende project MixTuur, trekt het trio terug naar de zalen, gewapend met een nieuw album en de goesting om hun uitzonderlijke fusie opnieuw te presenteren.

 

Vanaf september 2024 wordt de Gouden Zaal omgevormd tot een intieme club waar jazz centraal staat. Met goede klank, fijne sfeer, lekkere drankjes en heerlijke fingerfood! Nova Express brengt een divers aanbod van de meest boeiende jazz in binnen- en buitenland. 

 

Accordeon: Tuur Florizoone • cello: Marine Horbaczewski • tuba, eufonium & trombone: Michel Massot

foto: © Femke den Hollander