SPEELDATA

16 november 2024 20.30 uur
Begijnenstraat 19
2800 | Mechelen
kunstencentrum nona - oude zaal
Kim Karssen / Frascati Producties
WE'RE ALL ALONE IN THIS TOGETHER

Kim Karssen /
Frascati Producties

WE'RE ALL ALONE IN THIS TOGETHER

Over een clown verkleed als mens in een volwassen wereld.

We’re all alone in this together is een beeldende, muzikale voorstelling over daten en sociaal wenselijk gedrag. Samen met medespeler Elias De Bruyne duikt theatermaker en actrice Kim Karssen in een explosie van fantasie die werkelijkheid lijkt, maar waarvan je gaandeweg hoopt dat het toch fantasie is.

Twee individuen willen niet alleen zijn, maar weten ook niet zo goed hoe het samen moet. Ze willen een wereld bouwen, maar weten niet wat het juiste gereedschap daarvoor is. Als twee clowns in een volwassen wereld proberen ze zich te gedragen binnen de regels van het ‘menszijn’, in de hoop zo een soulmate te vinden. Tot blijkt dat de regels voor haar net anders zijn dan voor hem.

We’re all alone in this together is tragikomisch theater over jezelf wapenen tegen de draken op het slagveld der liefde. Maar ook tegen de spoken in je hoofd. Tegen die enge man die achter je aan fietst na school, en tegen die draak van een buurvrouw die zegt dat je het allemaal zelf bedacht hebt. Want als je zelf een clown bent, verkleed als mens, hoe weet je dan nog welke draak een mens is, en welke mens een draak?

 

© Bas de Brouwer

Theatermaker Kim Karssen voegt hiermee een prachtig, stijlvast werk toe aan haar indrukwekkende, prille oeuvre. We’re All Alone in This Together is beeldend theater dat onder je huid kruipt. ★★★★
De Volkskrant
Het is slim, het is wrang en het is, ondanks de ernstige thematiek, verschrikkelijk grappig. ★★★★
NRC Handelsblad

We’re all allone in this together speelt zich af in de wereld van Kim Karssen.

Een wereld maak je niet alleen.

Eigenlijk kun je bijna niets alleen maken. Relaties, huizen, feesten en mensen kun je allemaal niet alleen maken. Behalve kapot. Kapot maken kan vrij goed alleen, helaas. Als je een mens kapot wil maken, zorg dan vooral dat die alleen is, verder hoef je dan alleen nog maar te wachten. Kapot gaat ‘ie vanzelf.

Deze wereld bouwde Kim Karssen samen met Thibaud Delpeut, Elias De Bruyne, Scott Robin Jun, Hanne Pierrot, Noah Jansen, Tobias Moerenhout

Coproductie: De Warme Winkel

 

Disclaimer: grensoverschrijdend gedrag is een thema.