SPEELDATA

11 mei 2025 17.00 uur
Begijnenstraat 27
2800 | Mechelen
kunstencentrum nona - gouden zaal
House of Wu Fei
TIDES AND TIME

House of Wu Fei

TIDES AND TIME

Elke dag gaan zeekusten over de hele wereld door de cyclus van hoog- en laagtij. Elke 12 uur en 25 minuten, opnieuw en opnieuw. De krachten van de maan doen hun ding, al eeuwenlang. De Chinese Wu Fei is een expert van de guzheng (een eeuwenoud snaarinstrument) en laat zich er graag door inspireren. Ze genoot een klassieke opleiding, maar koos voor een gekarteld parcours waarin naast klassieke Chinese muziek, ook impro en folk hun plaats vinden. Ze bracht haar soloplaat Yuan uit op John Zorns Tzadik label en werkte met Fred Frith samen voor Distant Youth.

Tijdens het Made in China Festival in het voorjaar 2024 reisde ze af naar Ha Concerts in Gent voor een week lang creëren met een indrukwekkend stel kompanen: muzikaal wereldreiziger Dijf Sanders, de alomtegenwoordige drummer Simon Segers (De Beren Gieren, Black Flower, …) en supertalent Louise van den Heuvel (Sonic Hug, Dishwasher_) op basgitaar.  Met oeroude Chinese poëzie en de golven als leidraad maakten ze hun eigen muzikale gedicht om samen met het publiek te ervaren. Een persoonlijke krachtmeting in eeuwig voortstuwende beweging. 

Lunalia is het stadsfestival van het Festival van Vlaanderen Mechelen, en sinds jaren een vaste partner van kunstencentrum nona. In tijden waarin fake news welig tiert, gaat internationaal stemmenfestival Lunalia bewust op zoek naar stemmen die iets waarachtigs, iets echts te vertellen hebben.

 

Vanaf september 2024 wordt de Gouden Zaal omgevormd tot een intieme club waar jazz centraal staat. Met goede klank, fijne sfeer, lekkere drankjes en heerlijke fingerfood! Nova Express brengt een divers aanbod van de meest boeiende jazz in binnen- en buitenland. 


House of Wu Fei

Guzheng, zang: Wu Fei • drums: Simon Segers • elektronica: Dijf Sanders • basgitaar: Louise van den Heuvel