SPEELDATA

26 november 2023 19.00 uur
Begijnenstraat 19 + 27
2800 | Mechelen
kunstencentrum nona - oude en gouden zaal
Anneleen Keppens + Dans Kapot
BRAND! DAG 5: BLUE MOON SPRING + A SMALL WORLD

Anneleen Keppens +
Dans Kapot

BRAND! DAG 5: BLUE MOON SPRING + A SMALL WORLD


Op 16 november en van 23 tot 26 november realiseert nona opnieuw jazzfestival BRAND! De achtste editie zet opnieuw de veelzijdige en bruisende Belgische jazz in de kijker, en combineert die met goed volk uit het buitenland. Het festival wordt afgesloten met originele combinaties van dans en jazz.
 

(c) Stanislav Dobák

Anneleen Keppens - 'Blue Moon Spring' (19:00)

Blue Moon Spring is een persoonlijke reis van drie dansers die samen luisteren naar en dansen op jazz muziek. Ze benaderen jazz als een filosofie, meer dan een genre. De dans die we te zien krijgen is een doorlopende conversatie. De performers gebruiken afgesproken kaders als springplank voor bewegingen, afwijkingen en wilde ideeën. Ze stellen zich open voor de specifieke vibraties van elk moment en creëren een geïmproviseerde dans die we samen met hen ontdekken.

De muziekselectie reflecteert bepaalde kwaliteiten van jazz, zoals zorg, speelsheid, frictie, sensualiteit, gedijen in tussenruimtes, en een drang om te vieren. Door bestaande muziekfragmenten te laten communiceren met speciaal voor de voorstelling geschreven muziek, trekt het stuk de geschiedenis mee in een hedendaags, complex geluidsweb.

Elke voorstelling is uniek: de performers oefenen zich in het kwetsbaar en gepassioneerd blijven door middel van improvisatie, in samen dansen met hun verschillen, in beheersing en intuïtie op elkaar af te stemmen en klaarwakker te dromen.


(c) Thomas Geuens

Dans Kapot - 'A Small World' (20:30)

A Small World is een spetterend spektakel onder leiding van Alexandros “Greco” Anastasiadis, waarvoor knaltrio Don Kapot samenwerkt met vier dansers. Don Kapot is niet minder dan een groovemachine, een sensatie door hun opzwepende concerten en aanstekelijke humor. In 2019 ontmoette de band een groep dansers, en een nieuw idee ontstond: wat als je dat energieke geluid zou combineren met beweging, die muzikanten met dansers? Het gezelschap maakte furore op het Dansand festival en trok de straten van Brussel op met bruisende guerrillavoorstellingen. Het project was zo succesvol dat het W.E.R.F. Records en JazzLab overtuigde om de zevenkoppige bende op te nemen in de viering rond hun 30ste verjaardag.

Dit is een voorstelling voor een staand publiek.

 

 

30 Jaar JazzLab & W.E.R.F. Records

BLUE MOON SPRING - ANNELEEN KEPPENS
concept en choreografie: Anneleen Keppens • creatie en spel: Jason Respilieux, Margarida Marques Ramalhete, Peter Savel • muzikaal advies: Nicolas Rombouts • lichtontwerp: Elke Verachtert • kostuums en scenografie: Sofie Durnez • residenties: Charleroi Danse, workspacebrussels, STUK, CNDC Angers, KAAP, Kunstencentrum BUDA • administratie: STUK • coproductie: Charleroi Danse, CNDC Angers, KAAP, STUK, Perpodium, Divert, NDA Slovenia • met dank aan: Life Long Burning / Creative Europe van de Europese Unie, Vincent Company

A SMALL WORLD - DANS KAPOT
Creatie en performance: Alexandros Anastasiadis, Margherita Dello Sbarba, Kit King, Giotis Damianidis, Jakob Warmenbol,  Viktor Perdieus • Regie: Alexandros Anastasiadis •  Co-regie: Margherita Dello Sbarba • Licht: Ryoya Fudetani • Kostuums: Dolca Mayol