SPEELDATA

27 februari 2025 20.30 uur
Begijnenstraat 27
2800 | Mechelen
kunstencentrum nona - gouden zaal
Alex Koo Trio

Alex Koo Trio

Alex Koo is een van de buitenbeentjes van onze jazzscene. Als jongste zoon van een Japanse moeder en een West-Vlaamse vader, startte hij al op zijn vijfde met piano als klassiek wonderkind en werd hij intussen de hemel in geprezen door jazziconen als Kurt Elling, Kenny Werner en Brad Mehldau. Daarnaast won hij tal van prestigieuze prijzen, waaronder een eerste prijs op het Prinses Christina Concours, een Fulbright Award en een Prins Bernhard Cultuurfondsprijs.

Koo’s album Appleblueseagreen met Mark Turner en Ralph Alessi werd uitgeroepen tot één van de beste albums van het jaar door het toonaangevende Amerikaanse Downbeat Jazz Magazine, terwijl zijn soloalbum Etudes for Piano vergelijkingen opleverde met o.a. grootmeester Keith Jarrett. Een paar jaar geleden ondernam hij al een JazzLab-tournee met drummer Dré Pallemaerts (Toots Thielemans, Novastar, Melanie de Biasio) en bassist Lennart Heyndels (Jef Neve, Hi Hawaii, Ben Sluijs). In het begin van 2025 verschijnt eindelijk hun langverwachte release voor W.E.R.F. records. Verwacht je aan een zinderende melange van kleurrijke composities, schilderachtige combinaties en meeslepend samenspel.

Vanaf september 2024 wordt de Gouden Zaal omgevormd tot een intieme club waar jazz centraal staat. Met goede klank, fijne sfeer, lekkere drankjes en heerlijke fingerfood! Nova Express brengt een divers aanbod van de meest boeiende jazz in binnen- en buitenland. 

 

Piano: Alex Koo • bas: Lennart Heyndels • drums: Dré Pallemaerts