SPEELDATA

28 november 2024 20.00 uur
Begijnenstraat 19+27
2800 | Mechelen
kunstencentrum nona
aki + ?
BRAND! DAG 2

aki + ?

BRAND! DAG 2


Het geplande concert van het Amir ElSaffar New Quartet kan helaas niet plaatsvinden op 28.11 (dag 2 van het festival). Uiteraard gaan we op zoek naar een waardige vervanger naast aki op de affiche! Hou zeker onze website en socials in het oog voor meer info over BRAND!


AKI

aki is een buitengewoon jazzcollectief dat geleid wordt door drummer Anke Verslype, met muziek die ongecompliceerde melodieën en warme golven van melancholie verkent. Intussen kruipt de improvisatie subtiel in het samenspel en raakt zachtjes hun ideeën aan. Zo speelt aki dromerige muziek op de as tussen audio-cinema, nostalgie en minimalisme.

In 2022 verraste de band met eerste langspeler Nader en een bloedmooi concert tijdens BRAND! Het kwartet was toen uitgebreid met rietblazer Joachim Badenhorst, die een nieuwe dimensie toevoegde aan het bandgeluid. Voor de tweede langspeler het tij breidt aki uit tot een sextet met de komst van eufoniumspeler Niels Van Heertum als extra gast. De poëtische sound van de band wordt zo alsmaar rijker en verslavender.

© Monday Agbonzee Jr.

Anke Verslype - drums
Willem Heylen - gitaar
Marjolein Vernimmen - harp
Ruben De Maesschalck - basgitaar
Joachim Badenhorst - klarinet, elektronica
Niels Van Heertum - eufonium