SPEELDATA

31 mei 2024 20.15 uur
Kouter 29
9000 | Gent
Ha Concerts
Eindfeest 30 jaar JazzLab & W.E.R.F. Records
Mòs ensemble – Sonic Hug – Dans Kapot

Eindfeest 30 jaar
JazzLab &
W.E.R.F. Records

Mòs ensemble – Sonic Hug – Dans Kapot

Al d​​​​​​ertig jaar lang zetten W.E.R.F. Records en JazzLab hun schouders onder de Belgische jazz. Bij de ene groeide een catalogus met intussen meer dan 200 titels, de andere zette tal van nieuwe projecten op de Belgische landkaart via uitgebreide tournees. Het voorbije feestjaar sloegen ze de handen stevig in elkaar. Na een reeks zinnenprikkelende projecten, concerten en festivalervaringen volgt nu het feestelijke uitroepteken als slot.

Daarvoor brachten ze een gedroomde line-up bij elkaar:

> het achtkoppige Gentse mòs ensemble met een derde album uit bij W.E.R.F,
> het nieuwe Sonic Hug als resultaat van de carte blanche van bassiste Louise van den Heuvel,
> en Dans Kapot, het explosieve combo van Don Kapot met drie dansers. 

Toost mee op de succesvolle verdere ondersteuning van zowel prachtplaten als live muziek en kom genieten van het heden en de toekomst van de Belgische jazz.

 

mòs ensemble
(c) Thomas Geuens
Dans Kapot - (c) Geert Vandepoele

mòs ensemble: 'Pets & Therapy'

Sinds 2019 groeide Kobe Boons mòs ensemble uit tot een achtkoppige band die gestuurd wordt door een collectief gedragen visie, met een voorliefde voor grensgebieden waar weelderige arrangementen van stemmen en instrumenten maximaal kunnen renderen.

Derde album Pets & Therapy (W.E.R.F. REcords) is het geluid van een band die zijn sound blijft bijspijkeren en resoluut formules ontwijkt. Labels als pop, jazz en kamermuziek doen er niet meer toe. mòs ensemble werd een band die moeiteloos slalomt tussen gretige energie en weldadig drama, tussen dromerige breekbaarheid en punkachtige kracht, tussen melancholie en euforie.

mòs ensemble: 'Pets & Therapy'
Astrid Creve (zang), Marta Del Grandi (zang), Roos Denayer (zang, gitaar), Ambroos De Schepper (alt- & sopraansax), Benjamin Hermans (klarinetten, baritonsax), Artan Buleshkaj (gitaar), Kobe Boon (contrabas), Simon Raman (drums)
 

Sonic Hug - Een stevige groovy omhelzing

Soms wil je weten hoe een verhaal evolueert voor het goed en wel begonnen is. De Nederlandse Louise van den Heuvel is bezig aan een onstuitbare opmars - van laureaat bij Jong Jazztalent Gent met het genreverwoestende Dishwasher_ naar samenspel met artiesten gaande van Zwangere Guy en Lander Gyselinck tot Bruno Vansina, Teun Verbruggen en Stéphane Galland.

Voor haar eigen band selecteerde ze muzikanten die momenteel elk hun stempel nalaten binnen de Belgische jazz scene. Sonic Hug is een erg persoonlijk project, waarvoor herinneringen leidden tot nieuwe composities. Van den Heuvel lonkt naar eigen zeggen naar het Hoge Noorden en bands als ADHD, maar de muziek zit ook vol onweerstaanbare grooves en melodieën die steeds opnieuw onder de huid kruipen. Het geluid van morgen, nu te ontdekken. Samen stellen ze Sonic Hug voor.

Louise van den Heuvel: 'Sonic Hug'
Louise van den Heuvel (basgitaar, stem, composities), Hendrik Lasure (toetsen - schntzl, An Pierlé Quartet, solo), Werend Van Den Bossche (sax -Dishwasher_, Kin Gajo), Daniel Jonkers (drums - Profound Observer)
 

Dans Kapot - Een knalspektakel met dans

Het trio Don Kapot is niets minder dan een knallende groovemachine, gekend voor haar opzwepende concerten, aanstekelijke humor en kleurrijke releases. Met de energie en vrijheid van free jazz en performances in totale trance stond een samenwerking met dansers haast in de sterren geschreven. 

Na een toevallige ontmoeting was ‘Dans Kapot’ geboren, inmiddels een spetterend spektakel met drie dansers, onder leiding van Alexandros “Greco” Anastasiadis. Na bruisende guerrillavoorstellingen in Brussel trekt dat spontane feest van kleur en muziek nu ook de zalen in. A Small World, dat eerder al Jazz Brugge en BRAND! in de fik zette, wordt ook nu het explosieve orgelpunt! 

Dans Kapot
Viktor Perdieus (baritonsax), Giotis Damianidis (basgitaar), Jakob Warmenbol (drums) + Alexandros “Greco” Anastasiadis, Sofia Kakouri, Kit King & Margherita Dello Sbarba (dans)