SPEELDATA

2 november 2023 18.00 uur
Begijnenstraat 19+27
2800 | Mechelen
kunstencentrum nona
C0N10UR Nocturne
Avondtentoonstelling - Contour Biennale Voor Bewegend Beeld

C0N10UR Nocturne

Avondtentoonstelling - Contour Biennale Voor Bewegend Beeld

Op 2 november loopt de Contour Biennale voor Bewegend Beeld door tot 's avonds laat, 21u. Laat je inspireren tijdens een sfeervolle avondwandeling tussen de verschillende tentoonstellingslocaties en filmvertoningen. Een unieke kans om de diversiteit binnen de hedendaagse Artist's Moving Image in een nieuw licht te bekijken. 

C0N10UR speelt zich af op vier locaties in het hart van Mechelen. Het korte wandeltraject daartussen stelt je als bezoeker in staat om een volle dag en/of avond te kijken en luisteren. Je begint je bezoek aan één van de twee verkooppunten (kunstencentrum nona of Museum Hof van Busleyden), waar je de C0N10UR-pass kan aankopen of ophalen. Deze pass heb je nodig om de locaties te bezoeken.

De C0N10UR-pass op 2 november geeft je uitzonderlijk toegang tot de biënnale van 11:00 tot 21:00. 

(c) Tim Liebaert
(c) Wannes Cré

ONZE LOCATIES:

 

KUNSTENCENTRUM NONA

In kunstencentrum nona nodigen de curatoren een groep kunstenaars uit om zich te laten inspireren door het werk van de bekende, Belgische filmmaakster Chantal Akerman. Zij leggen hen specifiek News from Home uit 1976 voor, een speelfilm met twee gelijke hoofdpersonages: het eiland Manhattan, New York waar de regisseuse verblijft en haar moeder die vanuit Brussel via een brievenstroom steeds urgenter om nieuws vraagt. De groep wordt gevraagd om samen één film te maken: elk met hun eigen stem, stijl en uitgangspunt.

Met: Eva Giolo, Rebecca Jane Arthur, Katja Mater, Sirah Foighel Brutmann en Eitan Efrat, Maaike Neuville

yours(2023, 80’, Engels, Frans, Nederlands gesproken, Nederlands en Engelse ondertitels)

 

MUSEUM HOF VAN BUSLEYDEN

In Museum Hof van Busleyden fungeert een massieve muur als projectiescherm voor een doorlopend filmprogramma: dertig films en filmfragmenten na en naast elkaar, in verschillende formaten en veelal zonder generiek. Daarnaast transformeert Omar A. Chowdhury de architectuur en indeling van de ruimte en creëert op die manier momenten waarop het publiek is afgeleid en zich kwetsbaar voelt. Rechtover de grote muur verbeeldt Subversive Film de vele betekenissen van assemblage, op de zijmuur biedt Melissa Gordon uitkijk.

Met: Aay Liparoto, Alex Reynolds, Alma Söderberg, Annik Leroy, Brahim Tall, Camille Picquot, Chloé Malcotti, Eric de Kuyper, Eva Claus, Eva Giolo, Frederic Rzewski, Julie Morel, Kevin Jerome Everson, Léonard Pongo, Melissa Gordon, Mieriën Coppens, Mischa Dols, Omar A. Chowdhury, Subversive Film.

 

DE GARAGE

In De Garage brengt C0N10UR stemmen en klanken samen die vragen om gehoord te worden. Luisteren klinkt hier als een uitnodiging, een vraag, een oproep. Niet als een bevel waaraan blind moet worden gehoorzaamd. Horen kan juist aanzetten tot vragen stellen. Wie spreekt wanneer en vanuit welke positie? Wie krijgt het woord? Wie neemt het woord? Wie laat van zich horen? Wie maakt lawaai? En niet te vergeten: hoe klinkt het? Luisteren mag dan van kijken verschillen, toch maakt klank het mogelijk om ons beeld bij te stellen.

Met: Alex Reynolds, Alexandre Mulongo Finkelstein, Chloé Malcotti, Dominique De Groen, Effi & Amir, Frederic Rzewski, Guy-Marc Hinant, Rosine Mbakam, Sandra Muteteri Heremans.

 

CINEMA LUMIÈRE MECHELEN

In de stadsbioscoop Cinema Lumière presenteert C0N10UR de film By the Throat van kunstenaarsduo Effi & Amir, om 14:00.