Belgium
Booms

BELGIUM BOOMS OFFICIAL SELECTION 2023

 

Vers van de pers! Belgium Booms en JazzLab organiseren een gloednieuw, uitgebreid internationaal bezoekersprogramma op Jazz Brugge 2023! De gekende formule van de Belgian Jazz Meeting krijgt een update.


Wat verandert er?

Vroeger vond de Belgian Jazz Meeting om de twee jaar plaats als een op zichzelf staand evenement. Belgium Booms en JazzLab gooien het concept in een nieuw kleedje: elk jaar breekt een internationaal bezoekersprogramma in op een bestaand, gerenommeerd jazz event. Daartoe worden nog steeds pro's uit de brede internationale jazzscene uitgenodigd om onze lokale scene te verkennen en zo internationale netwerking te faciliteren. Minstens vier Belgische bands krijgen een volwaardige plaats op het festival en selecteren samen met de organisatoren een beperkte, zorgvuldig gekozen groep internationale pro's om hun concert bij te wonen.


Save the date!

Eerste halte van dit gloednieuwe jaarlijkse concept: Jazz Brugge, dat plaatsvindt van 17 tot en met 19 november 2023 in Concertgebouw Brugge
De 9e editie van dit gerenommeerde festival (sinds 2002) staat in het teken van 'Crossing Cultures' voor 3 dagen vol avontuur in de frontlinie van jazz en geïmproviseerde muziek. Met (o.a.) Sélène Saint-Aimé, Bex Burch, Naissam Jalal, James Brandon Lewis en Theo Croker biedt Jazz Brugge een opwindende line-up, die de meest interessante richtingen van de jazz(gerelateerde) muziek vertegenwoordigt. Naast het internationale programma vieren we ook het 30-jarig bestaan van zowel W.E.R.F. Records (een KAAP-activiteit) als JazzLab.
 

Officiële Belgium Booms selectie 2023

Een internationale adviesraad* selecteerde samen met Jazz Brugge de volgende 5 bands, allen gezegend met echt internationaal potentieel en een originele, urgente aanpak, waarbij de vrije geest van jazz door de aderen stroomt.


[* Adviesraad: Lucy Scott (Gateshead, Newcastle, UK), Marieke Meischke (curator, talentcoach en adviseur Fonds Podiumkunsten, NL), Maarten van Rousselt (Flagey, BE) en Kostia Pace (Jazz Station, BE) }.

 

Lucid Lucia

Lucid Lucia

Vitja Pauwels

Vitja Pauwels

grand picture palace

Grand Picture Palace

echoes of zoo

Echoes of Zoo

Going

Going