SPEELDATA

16 januari 2025 20.30 uur
Begijnenstraat 19
2800 | Mechelen
kunstencentrum nona - oude zaal
Romy Moons & Thomas Claessens
LIFE, ACTUALLY

Romy Moons &
Thomas Claessens

LIFE, ACTUALLY

Welkom bij de romantische komedie! Het genre dat verguisd wordt, maar waar stiekem iedereen van smult. Net zoals met junkfood. Het is niet voedzaam, maar wat smaakt het heerlijk! De romcom belooft dat liefde het antwoord is op alles. Wat een belofte! Wat een vooruitzicht! Wat nou als we in onze samenleving de zoetsappigheid van de romantische komedie beschouwen als een radicaal potentieel? Als medicijn tegen de polarisatie? Wat als we ervoor kiezen te geloven in de liefde en zo ons cynisme verzachten? Zou de wereld daar een betere plek van kunnen worden?

In Life, Actually ontmoeten een man en een vrouw elkaar in de foyer na een romcom te hebben gezien. In een absurde dialoog over de romcom raken ze zelf verstrikt in het genre. Een romcom over een romcom na een romcom.

Romy en Thomas vormen samen STEL, naar hun gelijknamige debuutvoorstelling. STEL schrijft, maakt en speelt voorstellingen waarin het banale gebabbel centraal staat. Als makers geloven zij dat de kern juist in de randzaken verscholen ligt. Hun personages raken daarom vaak de draad kwijt en weiden uit over onbenullige details. Maar in dat ontwijken van de essentie vinden ze elkaar en raken ze af en toe iets aan dat de situatie overstijgt.

 

© Bas de Brouwer

Tekst, concept en spel: Thomas Claessens en Romy Moons • eindregie: Daniël ’t Hoen • licht & decorontwerp: Scott Robin Jun • productie: Werkplaats Walhalla / Stichting STEL • foto's: © Bas de Brouwer

© Bas de Brouwer