SPEELDATA

22 januari 2025 20.00 uur
Begijnenstraat 27
2800 | Mechelen
kunstencentrum nona - gouden zaal
Ottla + SPOOK

Ottla + SPOOK

Vanaf september 2024 wordt de Gouden Zaal omgevormd tot een intieme club waar jazz centraal staat. Met goede klank, fijne sfeer, lekkere drankjes en heerlijke fingerfood! Nova Express brengt een divers aanbod van de meest boeiende jazz in binnen- en buitenland. 

© Alex Schuurbiers

Ottla is de band die Bert Dockx oprichtte om het 25-jarige bestaan van JazzLab te vieren. Het leidde tot gelauwerde concerten en een ijzersterk album, een knappe toevoeging aan zijn werk met Dans Dans en Flying Horseman. Toen Josse De Pauw in 2021 aan Dockx vroeg om te improviseren bij een monoloog waaraan hij werkte, ontstond een nieuw Ottla, een sterke voorstelling en live-EP. Nu is er eindelijk Ottla’s nieuwe album Vogel, een duizelingwekkende trip vol grillige wendingen, gulzige geluiden -  tussen afro, elektro, blues, groove, kraut en jazz -, en songs die live ongetwijfeld binnenstebuiten gekeerd worden.

Gitaar: Bert Dockx • rieten, synthesizer: Thomas Jillings • bas: Gerben Brijs • drums: Louis Evrard 

SPOOK

SPOOK

SPOOK verenigt muzikale spilfiguren Nicolas Rombouts, Simon Segers en Filip Wauters. Sinds 2020 spelen ze vrije improvisaties doorspekt met stukjes compositie. Ze bewegen tussen intimiteit, minimal drones en explosieve grooves, altijd met een focus op intens samenspel in het moment. In 2022 verscheen hun titelloze debuutalbum vol post-western. Op hun nieuwe album The Brood, opnieuw uit via W.E.R.F. records, creëren ze een hedendaagse sound die verder weg ligt van de country. Noem het gerust een Oosters-getinte, meditatieve improvisatie. Of een spel met abstractie en repetitiviteit. Het blijft ongemeen spannende muziek.

Bas: Nicolas Rombouts • drums: Simon Segers • gitaar, pedal steel: Filip Wauters