SPEELDATA

13 november 2024 20.00 uur
Begijnenstraat 27
2800 | Mechelen
kunstencentrum nona - gouden zaal
Machtelinckx/ Gouband/ Leroux/ Rasten + Schreel Van De Velde
porous structures II + A One And A Two

Machtelinckx/
Gouband/ Leroux/
Rasten + Schreel
Van De Velde

porous structures II + A One And A Two

Vanaf september 2024 wordt de Gouden Zaal omgevormd tot een intieme club waar jazz centraal staat. Met goede klank, fijne sfeer, lekkere drankjes en heerlijke fingerfood! Nova Express brengt een divers aanbod van de meest boeiende jazz in binnen- en buitenland. 

 

 

© Dries Segers

Machtelinckx / Gouband / Leroux / Rasten

Ruben Machtelinckx is een van de interessantste hedendaagse muzikanten van België en werkt samen met o.m. Arve Henriksen, Nils Økland, Jakob Bro, Joachim Badenhorst. In 2019 verscheen via Aspen Edities porous structures van het kwartet Machtelinckx/Badenhorst/Cools/Gouband. Het album won de Klara voor ‘Beste Belgische cd Jazz.’ In 2024 verschijnt porous structures II, een nieuw album van Machtelinckx met gitaristen Fredrik Rasten en Frederik Leroux en percussionist Toma Gouband. Nieuw is de verstrengeling van akoestische gitaren. De klassieke rollen in een ensemble worden losgelaten: de drie gitaren weven een web en de percussie beweegt zich er vrij doorheen. Het kwartet speelt een koppig spel van eindeloze, subtiele variaties.

Akoestische gitaren: Ruben Machtelinckx, Fredrik Rasten, Frederik Leroux • percussie: Toma Gouband

© Ivan Put

Schreel Van De Velde

Drie jaar na debuutalbum Balts presenteert het duo Schreel Van De Velde opvolger A One And A Two. Brusselaars Lucas Schreel en Casper Van De Velde (vorig seizoen in nona met schtzl en Vitja Pauwels' Early Life Forms) klinken nu nog daadkrachtiger dan tevoren: het luide is nu luider, het stille stiller, het gekke gekker. Het album laat horen hoe minimalisme en het Amerikaanse primitivisme van John Fahey & co. samengaan met vrije improvisatie en indie-rock. Altijd met die herkenbare stempel tussen sentiment en bedachtzaamheid, speelsheid en mysterie.

Gitaar: Lucas Schreel • drums: Casper Van De Velde