SPEELDATA

29 april 2025 20.30 uur
Begijnenstraat 19
2800 | Mechelen
kunstencentrum nona - oude zaal
Jaha Koo
HARIBO KIMCHI

Jaha Koo

HARIBO KIMCHI

De indringende aroma's van een stomende, pruttelende soep, het scherpe geluid van een mes dat snel lente-uitjes snijdt, het gesis en geknetter van champignons op een gloeiend vuur.  

In Haribo Kimchi bevinden we ons in een pojangmacha, een typische snackbar die ‘s nachts verspreid over de straten van Zuid-Korea te vinden is. Daar ontmoeten we verschillende verloren zielen: een youtuber, een paling, een pad en een rijstkoker. Ze nemen ons mee op een culinaire reis en verkennen de eetcultuur als een taal die de structuur van een samenleving onthult. In verschillende absurde en ontroerende anekdotes vertellen ze over de diaspora van de Kimchi-cultuur, kannibalisme tijdens de grote hongersnood, de zure pijn van onvervalst racisme en de diepe umami-smaak van thuis. 

Na de Hamartia Trilogie (2021), waarin hij zich verdiepte in het verregaande imperialisme in Oost-Azië, keert de Zuid-Koreaanse theatermaker en componist Jaha Koo terug met Haribo Kimchi. In zijn typische hybride stijl, waarbij hij muziek, video en robotperformers combineert, reflecteert hij over culturele assimilatie met al haar conflicten en paradoxen. In een uitzonderlijke voorstelling die met alle zintuigen speelt, verandert hij voorgoed onze perceptie van eten.

 

Jaha Koo - Haribo Kimchi

Concept, tekst, regie, muziek, geluid & video: Jaha Koo • performance: Jaha Koo, Seri, Toad & Haribo • dramaturgie: Dries Douibi • scenografie & digitale ondersteuning: Eunkyung Jeong • artistiek advies: Pol Heyvaert • productie: CAMPO • coproductie: Kunstenfestivaldesarts, Rideau de Bruxelles, Theater Utrecht, SPRING festival, Festival d’Automne à Paris, Théâtre de la Bastille, Tangente St-Pölten, & Espoo theatre, Kampnagel International Summer Festival, Sophiensaele, Meet You Festival, Bunker, National Theatre and Concert Hall Taipei, The Divine Comedy International Theater Festival/Teatr Łaźnia Nowa & Perpodium • met de steun van: de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest & de Vlaamse Overheid

Het prototype van de paling is ontwikkeld als onderdeel van de trechter van Innovation:Lab in coproductie met Theater Utrecht en creatieve technologen Adriaan Wormgoor & Willem Vooijs.