SPEELDATA

25 oktober 2024 19.00 uur
Minderbroedersgang 3
2800 | Mechelen
DE MAAN
hetpaleis & Voetvolk / Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe
WASCO! (6+) | BUITENKANT VOET
26 oktober 2024 15.00 uur
Minderbroedersgang 3
2800 | Mechelen
DE MAAN
hetpaleis & Voetvolk / Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe
WASCO! (6+) | BUITENKANT VOET

hetpaleis &
Voetvolk / Lisbeth
Gruwez &
Maarten Van
Cauwenberghe

WASCO! (6+) | BUITENKANT VOET

Een groep kinderen, een paar dozen wasco’s, een grote voorraad verf en jazz - dat is WASCO! Tien jonge performers tussen 6 en 12 jaar bouwen from scratch een wereld, ver van die van volwassenen. Met wasco's en verfborstels in de hand dansen ze een universum op hun voorwaarden. Het eindresultaat: een bijzonder schilderij.

Wat is dansen anders dan tekenen in de ruimte? Choreograaf Lisbeth Gruwez en muzikant Maarten Van Cauwenberghe verkennen in WASCO! het raakvlak tussen muziek, tekenen en dans. Samen met de kinderen ontwikkelen ze een soundtrack, met ruimte voor onverwachte acties en spontane uitspattingen.

Als vrijheid een vorm heeft, hoe ziet die er dan uit? WASCO! is een uitnodiging om buiten de lijnen te kleuren. Een explosieve action painting performance. Ongeremd, chaotisch en wild. En soms ook zacht.

I.s.m. Cultuurcentrum Mechelen.

 

BUITENKANT VOET

Sinds 2007 timmert het danscol­lec­tief Voetvolk (Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwen­berghe) aan een ijzersterk oeuvre. Denk aan produc­ties als AH/​HA, We’re pretty fuckin’ far from okay, Lisbeth Gruwez dances Bob Dylan, The Sea Within, Piano Works Debussy en het recente Nomadics, dat te zien was in de Stadsschouwburg én tijdens ons openluchtfestival BROEK 2024. In al die tijd is kunsten­cen­trum nona een trouwe metgezel geweest. Dat resulteerde ook al in twee edities van BUITEN­KANT VOET, een driedaags festival gecureerd door Lisbeth en Maarten.

WASCO! is alvast van de partij. De rest van de line-up ontdek je binnenkort via onze website. Het programma krijgt vorm as we speak

BUITENKANT VOET vindt plaats van donderdag 24 tot zaterdag 26 oktober 2024.

 

concept: Voetvolk/ Lisbeth Gruwez en Maarten Van Cauwenberghe (Voetvolk) choreografie: Lisbeth Gruwez •  geluidsontwerp: Maarten Van Cauwenberghe dans: Adriaan Winand, Gus Van Goethem, Lilith De Groof, Lara Corrias, Lily Williams, Lita Assam, Kymaisha Geduld, Madeleine Camara, Martha Van Goethem en Yahto Claes Oussehmine artistieke assistentie: Victoria Rose Roy begeleiding kinderen: Fran Van Gysegem •  dramaturgie: Koen Haagdorens scenografie en lichtontwerp: Stef Stessel lichtontwerp: Dirk De Hooghe helping hand: Jits Vandamme productie: hetpaleis en Voetvolk met steun van: de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid via Casa Kafka Pictures met dank aan: Walter Meersmans coproducent: MA Scene National de Montbéliard internationale distributie: hetpaleis & Materialise/Stéphane Noël • foto: © Danny Willems