Beeld: Ritu Sarin & Tenzing Sonam, Drapchi Elegy (2017), installatie tijdens Contour Biennale 8. Photo: Lavinia Wouters.
Beeld: Ritu Sarin & Tenzing Sonam, Drapchi Elegy (2017), installatie tijdens Contour Biennale 8. Photo: Lavinia Wouters.

SPEELDATA

6 oktober 2023 10.00 uur
Begijnenstraat 19+27
2800 | Mechelen
kunstencentrum nona
PAM x C0N10UR
PLATFORM VOOR AUDIOVISUELE EN MEDIAKUNST

PAM x C0N10UR

PLATFORM VOOR AUDIOVISUELE EN MEDIAKUNST

PAM (Platform voor Audiovisuele en Mediakunst) is ontstaan uit een diverse groep van organisaties die werken met audiovisuele, geluids- of mediakunst. Tegenwoordig omvat het ook een bredere gemeenschap van individuen, kunstenaars, curatoren, producenten, (kunst)studenten en organisaties die binnen deze disciplines actief zijn. PAM wil kennis, tools en middelen uitwisselen door regelmatig samen te komen en gedeelde zorgen te bespreken.

Deze editie wordt gehost door kunstencentrum nona en zal specifiek focussen op het domein van audiovisuele kunsten en film. In rondetafelgesprekken staan de noden en uitdagingen van kunstenaars, studenten en organisaties die met film en video werken centraal. We komen samen om onze vragen, zorgen en trajecten op het gebied van audiovisuele kunsten te delen. Bij deze gelegenheid zullen de kunstenaars van de Brussels productie- en distributieplatform Auguste Orts, curatoren van de 10de editie van de Contour Biennale voor Bewegend Beeld, een inleiding geven over hun curatoriële praktijk en de biënnale. Deelnemende audiovisuele kunstenaars van de biënnale, filmmakers en studenten zich bij ons voegen om onze en hun ervaringen, uitdagingen en praktijken te bespreken.

Schema vrijdag 6 oktober:

10:00: Welkom met koffie & thee.
10:30: Algemene introductie, gevolgd door een korte kennismakingsronde, inleiding curatoren van de Contour Biennale.
11:30: We verdelen ons over enkele kleine groepjes om onderwerpen die zijn aangebracht door de deelnemers te bespreken.
12:30: Lunch – soep
13:00: Mogelijk bezoek van de Contour Biennale

Gelieve vóór maandag 2 oktober 2023 te reserveren.

Met de steun van SOFAM.

Beeld: Ritu Sarin & Tenzing Sonam, Drapchi Elegy (2017), installatie tijdens Contour Biennale 8. Foto: Lavinia Wouters.