SPEELDATA

11 april 2024 20.30 uur
Begijnenstraat 19
2800 | Mechelen
kunstencentrum nona - oude zaal
Jonas Cambiens Maca Conu & Suzan Peeters

Jonas Cambiens
Maca Conu &
Suzan Peeters

De Belgische pianist Jonas Cambien, die jaren geleden al uitweek naar Oslo, maakte in nona al indruk met zijn eigen Trio (BRAND! 2021). Nu halen we hem opnieuw in huis met een gloednieuwe band: Maca Conu, met daarin enkele van zijn (en onze) favorieten van de Noorse scene. Accordeoniste Suzan Peeters doet ongehoorde dingen met de klankmogelijkheden van haar instrument en werd recent opgenomen in De Twintigers van Klara.

Jonas Cambien heeft een unieke benadering van compositie en improvisatie. Met een achtergrond in klassieke en hedendaagse muziek, maar evenzeer door zijn aanwezigheid in de bloeiende jazz- en improvisatiescene in Noorwegen, gaat zijn pianostijl naadloos over van Ligeti naar Cecil Taylor en creëert daarbij zijn eigen taal. Zijn instant herkenbare composities zijn tegelijk catchy en avant-gardistisch, en klinken even uitdagend als uitnodigend wanneer ze gespeeld worden door deze fantastische combinatie van ervaren improvisatoren. Naast Cambien hoor je drummer Andreas Wildhagen, bassist Ingebrigt Håker Flaten (recent in nona met Rodrigo Amado en internationaal topkwartet Superless) en saxofoniste Signe Emmeluth, een rijzende ster van de Scandinavische jazz.

Het debuutalbum van Maca Conu verscheen in januari 2024 via het Clean Feed-label.

Suzan Peeters (°1999) is een Belgische accordeonist, componist en improvisator die zich recent in de kijker speelde met verrassende performances. Ze experimenteert met de akoestische klankmogelijkheden van de accordeon, die ze tracht ze uit te breiden aan de hand van speeltechnieken, objecten en live electronics. Ze maakt momenteel deel uit van De Twintigers van Klara, tien jonge talenten uit diverse genres die uitgebreid in de kijker gezet worden via VRT Max.

Signe Emmeluth altsaxofoon   Andreas Wildhagen drums • Ingebrigt Håker Flaten bas • Jonas Cambien piano // Suzan Peeters accordeon, elektronica, objecten

 

(c) Jonas Cambien Maca Conu
Suzan Peeters (c) Nelis Van Hassel