(c) Erik Bogaerts
(c) Erik Bogaerts

SPEELDATA

27 januari 2024 20.30 uur
Begijnenstraat 19
2800 | Mechelen
kunstencentrum nona - oude zaal
GingerBlackGinger
Album release 'GingerBlackGinger'

GingerBlackGinger

Album release 'GingerBlackGinger'

Bijna twee jaar geleden speelde bassiste Yannick Peeters een ijzersterk concert in nona met GingerBlackGinger. Nu komt ze terug, met een vernieuwde line-up én een kersvers album onder de arm!

Bassiste Yannick Peeters is geen onbekende in het Belgische jazzlandschap, maar terwijl ze hiervoor altijd opdook in andermans projecten, was het moment rijp voor een eigen project. Dat werd een dream team waarmee ze op zoek kan gaan naar muziek die overbodige ballast overboord gooit en maximaal inzet op een even gedurfd als authentiek geluid. Dat kan verschillende vormen kan aannemen en sterke contrasten kan bevatten, met elementen uit jazz, rock, avant-garde en improvisatie. Rauwheid, fragiliteit, lyriek, originaliteit en integriteit staan naast elkaar kunnen bestaan. En dat doet ze met creatieve koppigaards die geen genoegen nemen met de middelmaat.

"Tom Rainey is een muzikant die schippert tussen avant-gardistische noties en een mainstream gevoeligheid en als hij speelt hangt de geur van uitvinding in de lucht", aldus L.A. Times. Hij speelde met John Abercrombie, Jane Ira Bloom en talloze anderen. Daarnaast doet Peeters ook een beroep op altsaxofonist Frans Van Isacker en gitarist Frederik Leroux, enkele van  de meest eigenzinnige vertegenwoordigers van de Belgische jazz en improvisatie. De band nam in september zijn debuutalbum GingerBlackGinger op, dat op 12 januari 2024 verschijnt op het Belgische label W.E.R.F. Records. Verwacht je aan prikkelende soundscapes, korte energie-uitbarstingen en verrassende grooves.

Yannick Peeters bas  • Frans Van Isacker rieten  •  Frederik Leroux gitaar  •  Tom Rainey drums

(c) Erik Bogaerts
(c) Kristof Roseeuw