SPEELDATA

bij Nona
3 april 2025 20.30 uur
Begijnenstraat 27
2800 | Mechelen
kunstencentrum nona - gouden zaal
BODEM
JAZZLAB
op Tournee
6 september 2024
Voorhavenpark
9000 | Gent
Jazz in 't Park
BODEM
JAZZLAB
22 maart 2025
Desguinlei 25
2018 | Antwerpen
DE SINGEL
BODEM
JAZZLAB
27 maart 2025
Fochlaan 1
8900 | Ieper
Cultuurcentrum Het Perron
BODEM
JAZZLAB
BODEM
JAZZLAB
25 april 2025
Kouter 29
9000 | Gent
Ha Concerts
BODEM
JAZZLAB
BODEM
JAZZLAB

BODEM

JAZZLAB

Een geluid voor de toekomst. Het is prachtig om te zien hoe de Belgische jazz zich blijft vernieuwen en steeds weer nieuwe talenten opduiken die zorgen voor een verrijking van de bruisende scene. Een van de opvallende nieuwkomers is Bodem, het trio rond saxofoniste Adia Vanheerentals. Zij schopte het pas nog tot De Twintigers van Klara, jonge muzikanten om in het oog te houden. Met Bodem blinkt ze uit in lyrische melodieën en frisse, collectieve interactie. Hiervoor omringt Vanheerentals zich met drumster Anke Verslype en gitarist Willem Malfliet. Verslype maakt intussen indruk met het subtiel overrompelende aki (zie: BRAND!), terwijl Malfliet graag uithangt in de zone tussen pop en jazz met o.m. WOOLVS.

Het zijn de ideale metgezellen om de korte, maar vol verbeelding zittende composities van de saxofoniste naar het podium te brengen. Debuutalbum Kleine mars, uitgegeven door het kersverse label MOKUHI Sonorities van Nicolas Rombouts, pakte meteen uit met een charmante combinatie van intimiteit en energie. Denk niet alleen aan bruine kroegen, maar aan zomerse sferen en roze snoepgoed. Het trio werkt nu aan een tweede album, dat voorgesteld wordt tijdens deze tournee!
 

LINE-UP
Saxofoon: Adia Vanheerentals • gitaar: Willem Malfliet • drums: Anke Verslype

Vanaf september 2024 wordt de Gouden Zaal van kunstencentrum nona omgevormd tot een intieme club waar jazz centraal staat. Met goede klank, fijne sfeer, lekkere drankjes en heerlijke fingerfood! Nova Express brengt een divers aanbod van de meest boeiende jazz in binnen- en buitenland. 
 

Bodem @ Monday Jr