SPEELDATA

4 April 2025 20.00 uur
Begijnenstraat 19
2800 | Mechelen
kunstencentrum nona - oude zaal
Menzo Kircz, Jeff Aendenboom & Stefan Gota + Guus Diepenmaat & Anouk Friedli
HET RUSTHUIS VAN DE BEREN + ANGRYBODIES

Menzo Kircz, Jeff
Aendenboom &
Stefan Gota + Guus
Diepenmaat &
Anouk Friedli

HET RUSTHUIS VAN DE BEREN + ANGRYBODIES

Het rusthuis van de beren

HET RUSTHUIS VAN DE BEREN

In Roemenië is er een plek waar oude beren leven die uit het circus komen of hebben gedanst op de markt. In een rusthuis proberen ze weer beer te worden en hun trucjes achter zich te laten. Ze proberen zich voor te stellen hoe het is om niet te moeten dansen. Maar hoe kan je je dat doen, als je nooit anders hebt gedaan? Het rusthuis van de beren danst op het slappe koord tussen slapstick en tragedie, tussen chaos en verstilling.

De beren staan symbool voor de man die er eindelijk achter komt dat zijn gedrag achterhaald, ongewenst en schadelijk is en moet veranderen, maar niet weet hoe. Het is een voorstelling over daderschap en trauma, over cyclisch geweld en het doorgeven van wat je zelf hebt meegemaakt. Een onderzoek rond de vraag hoe je als mens kan veranderen, hoe je als man nu mens kan zijn.

 

Van en met: Menzo Kircz, Jeff Aendenboom & Stefan Gota.

© Anna Scholiers

ANGRYBODIES

Woede snijdt, woede knalt. Raast, brult, onthult, scheurt, geeft energie. ANGRYBODIES is een explosieve performance die de emanciperende kracht van woede viert. Op de beats van Anne van de Star brengen Anouk Friedli en Guus Diepenmaat (For Real vzw) politieke manifesten in de vorm van feministische punksongs.  

 

Stem, concept en tekst: Guus Diepenmaat en Anouk Friedli • muziek: Anne van de Star • coaching: Eurudike de Beul, Jakob Ampe, Femke Stallaert • met steun van: de Vlaamse Gemeenschapscommissie •  foto (onder): © Anna Scholiers